woensdag 26 maart 2014

Van alles wat.

Weer verliefd. en wel op de Stonefields quilts. Ik ben al een tijdje aan het kijken op het net. Kom ik hem bij Supergoof tegen. Maar bij nader onderzoek blijkt deze wel erg duur te zijn. En na nog wat gesnuffeld te hebben. Kom ik een verhaaltje tegen over deze quilt en wat blijkt een bijna vergelijkbare quilt staat in dit boek.
En dat boek heb ik een tijdje geleden voor een prikkie gekocht. En wat blijkt inderdaad deze quilt bevat bijna dezelfde blokken als de Stonefield quilt.
En daar heeft Kaffe Fassett weer zijn eigen quilt van gemaakt. Deze dus.

En van deze blokken staat het patroon erin met een goede uitleg en met wat fantasie en wat tekenen. Ga ik een poging wagen. Ik heb gisteren mijn eerste blok gemaakt.
Hij wordt iets anders. Dit is namelijk een groot blok.
De andere blokken worden 15x15cm. En daar heb ik er al een aantal van getekend.
En dan de Dear Jane
Ik kom weer overal berichtjes tegen over de Dear Jane. Die ook in mijn kast ligt te wachten. Vorige week naar de Bee geweest. En weer een aantal blokjes gemaakt. En zelfs vorige week er een hele rij aan gezet. Komt vast een keer goed.

En ook afgelopen week http://bijdees.blogspot.nl/ haar blij gemaakt met een patroon wat ze kwijt was en dat ik nog had liggen.
Leuk dat ik iemand heb kunnen helpen.
Fijn weekend allemaal.

woensdag 19 maart 2014

een bijzonder bezoek

Koninklijk bezoek op mijn werk. En daar ben ik best trots op. Koningin Maxima is op 1 van de locaties waar ik af en toe werk in de ouderenzorg op werkbezoek geweest. Op Youtube staan wat filmpjes, ik weet niet of ik dat hier mag wegzetten, heb het dus ook maar niet gedaan. Maar wil je meer zien dan weet je vast wel hoe dat werkt. Het was in ieder geval een heel bijzonder bezoek.
En ja ik heb ook nog wat quilterigs gedaan. Ik had de Mystery bijna opgegeven toen mijn quiltmaatje mij op andere gedachten heeft gebracht.
Met dit als resultaat.
De randen zitten bijna vast en de bloemen zijn geregen. Alles moet nog echt geappliqeerd worden.
En daar neem ik de tijd voor omdat dat niet zo mijn ding is.
En omdat ik heel veel heb gewerkt heb ik niet zoveel gedaan. Wel nog wat gekocht bij de Action.

Ik kon het niet laten liggen . En de wol koste 0.60 eurocent en het boek 4 euro. En er staan leuke dingen in het boek en heel duidelijk uitgelegd.

 

Ja, ja ik weet het wanneer denk ik ooit hier wat mee te doen. Misschien wel een ripple deken of zo.
Ze hadden heeeeeel veeeel leuke handwerkspulletjes. Dus ik vind dat ik me nog heb ingehouden.
Morgen lekker een dag vrij. Dat wordt vast genieten.
Houdoe.