vrijdag 28 februari 2014

feestje

Een dag met een gouden randje.
Vandaag een jaartje ouder geworden en wel 49. Op zich niets bijzonders maar samen met manlief er een gezellige dag van gemaakt.
Begonnen met een mooie bos.
Toen op stap naar Dreischor. Daar even lekker wat kadootjes gekocht. Ik had een primeur. De middelste rij stofjes waren net nieuw. En zo mooi.
Ik ben meestal niet van de blauwe stofjes maar ik heb afgelopen week nog een patroon gekocht. en daar wil ik deze stofjes in gaan gebruiken. Behalve dan het stofje helemaal links. Die is voor de Mysterie van Di Ford.

En afgelopen week heb ik aan van alles gewerkt. Hier een rij voor gemaakt.
Hier de blauwe boogjes en de ruitjes vastgezet, en de rondjes gemaakt.

En van deze begonnen de sterren aan elkaar te zetten.
 
En zo ziet mijn werkplekkie er nu uit.
 
Hoeveel kun je tegelijk maken. In mijn geval teveel.
Teveel tijd om op  Pinterest  te kijken.
En daar zie ik veel teveel mooie leuke dingen, met een hoog die wil ik ook maken gehalte.
Ach een hobby blijft leuk.
Fijn weekend.
Houdoe

zondag 23 februari 2014

de tuin & patroon

Afgelopen week heerlijk in de tuin gewerkt en een toepasselijk patroon gekocht. Wat loopt alles al heerlijk uit.
Het voorjaar zit in de tuin.
De vergeet-me-nietjes.
En nog meer tuin nieuwtjes.
Ik kon het weer niet laten. Helemaal weg van het patroon
"Gossip in the garden".
Ik heb wat boeken  en patronen verkocht en een nieuw patroon gekocht.En ook maar wat stofjes uitgezocht. Zoals jullie weten ben ik een fanatieke spaarder van stofstaaltjes. Dus maar even wat bij elkaar gezocht. Of het dit gaat worden, geen idee. Voor mijn gevoel moet er nog een wat pittiger kleurtje bij. Ik denk meer blauw. Ach ik zie wel. Eerst genieten van mijn nieuwe patroon. En weer verder met de andere quilts. Want ik heb er genoeg onder handen.
Nog een laatste tuinfoto,
En dan weer heerlijk aan het patchen.
Hebben jullie ook zo genoten van het schaatsen gisteren. Eigenlijk ben ik helemaal geen sport kijker maar schaatsen doe ik zelf ook graag en ik ben wel  trots op onze schaatsers. Waar een klein landje groot in kan zijn.
Fijne zondag.Houdoe.

zaterdag 15 februari 2014

veel te lang geleden

Veel te lang geleden dat ik wat van me heb laten horen. Wel. De badkamer is klaar en volop in gebruik. Ik heb mijn eerste prothese gekregen. Jawel. Eentje met varifocus. De vari is er maar de focus een stuk minder maar goed alles went.
en wat heb ik nu eigenlijk gedaan. Het volgende.
Veel sterretjes gemaakt en alles eens bij elkaar gelegd en dat ziet er nu zo uit. En ik heb er nog meer klaar liggen om te worden gemaakt. Afgelopen zomer aan de sterretjes begonnen en toen een tijd niets meer gedaan weer tevoorschijn gehaald. En ja hoor ik vond het weer leuk om te doen. Ook met het geel ertussen een kleur die ik niet zo snel gebruik. Maar geel heeft mijn hart gestolen en vindt het er wel voorjaarsachtig uit zien.
Ik lees ook overal de randjes van de week. Ik vind ze helemaal leuk. Wat blijkt was ik helemaal vergeten laat ik nu een randjesboek hebben. Van 1 steek tot 40 steken. Kijk zelf maar.
 Hier wat voorbeelden. Zou ik dan heel misschien ook maar mee doen of toch niet.
Nee. Toch maar niet en waarom niet, nou kijk ik ben toch ook aan wat nieuws begonnen.
 

Ik ben weer gaan haken. Ideaal om tijdens het schaatsen aan te werken. Ik ben hier geweest voor de haakkatoen http://www.wolboetiek.nl/
Een gezellig winkeltje en zij hebben ook een http://tantean.blogspot.nl/ doen ook gezellig aan veel dingen mee. En heel erg behulpzaam. Veel te verleidelijk allemaal. Het plan is om een kleine deken te maken om op het voeteneind van mijn bed te leggen. Ik zal wel zien.
Sorry, moet nu stoppen het schaatsen gaat beginnen.
Houdoe.