donderdag 29 augustus 2013

mandjes &.......

Een dag te laat maar ik heb toch weer wat aan mijn mandjes gedaan. Er zit een rij mandjes en een rij sterren aan.

Langzaam aan komt er telkens een rijtje bij.
Maar ik kom steeds in de verleiding. Een tijdje terug zag ik dit op het web.
Bij haar http://yellowrosequilts.blogspot.nl/ Helemaal verkocht was ik. Zelfs de kleuren vond ik helemaal geweldig. Ja, en dan kan ik eventjes niet meer zo goed slapen.
Dus aan de slag. Boeken opgezocht.
 En in dit boek stond er 1 die er wel wat op leek maar bij nader onderzoek bleek de blok toch net iets anders te zijn.

 Dan zelf maar gaan tekenen.

En dat lukte. Hij is 10 x 10 cm groot. En misschien doe ik er nog wel effen blokken tussen net als in het boek. Ik vind de naam ook zo mooi.
Delectable mountain. Ach en omdat ik er nog niet genoeg onder handen had. Ben ik het maar eens gaan proberen.
En dat lukte wonderwel.
Dus nu zo af en toe een blokje delectable mountain. Het plan was eigenlijk om deze op de vakantie te maken. Ik had al flink wat voorbereid en netjes opgeborgen.
In een mapje. Dan blijft alles lekker bij elkaar en kan ik af en toe van stof waarvan ik denk die hoort erbij een blokje maken zonder hele voorraden stof apart te leggen.
En deze heb ik zelf gemaakt. Niet in de vakantie, toen heb ik amper wat gedaan.

Zo ben ik nog wel wat meer projectjes begonnen. Sommige om te kijken of ik het leuk vindt. En ja deze was leuk. Die andere zijn voor een volgende keer.
Houdoe

woensdag 21 augustus 2013

sterallure

Ik heb afgelopen week weer aan mijn sterren gewerkt. En er is er weer 1 klaar.
Deze dus. Ook vond ik het tijd worden om eens voor een achtergrond te gaan kijken. Dat heb ik gedaan en ik ben geslaagd. De lichte achtergrond vond ik niet mooi. In mijn voorraad gezocht, wel wat gevonden maar te weinig, dus vanmiddag even naar de quiltwinkel geweest. Dat was weer een tijdje geleden. Ik probeer namelijk wat te minderen met stoffen kopen en eens wat af te maken en dan alleen wat te kopen als ik het echt nodig heb. Volgens mij is het nu 2 maanden geleden misschien zelfs wel meer dat ik stof heb gekocht.

En dan willen jullie natuurlijk eindelijk wel eens weten wat het is geworden.
Nou deze dus.
Donkerbruin. De stof die erop licht daar maak ik strips van en die worden weer geappliceerd.
Alleen ben ik er nog niet helemaal uit wat er dan nog moet gebeuren. Ik zit te dubben, elke ster in een kader zetten de bloemenrand ertussen. Alle sterren aan elkaar als middenstuk en afsluiten met heel veel wybertjes.
 Of een aantal rijen met Ohio sterren.
Hier is hier originele patroon.
 Hier kun je de sterren zien die al af zijn met de donker bruine stof eronder. Als ik goed kijk lijkt de stof op de foto wel aubergine. Kom natuurlijk door dat lekkere zonnetje vandaag.
 Na een zware regenbui lagen een aantal van mijn hortensia"s op de grond. Zo jammer. Maar om ze daar nu te laten liggen ging me een beetje te ver.
Daarom maar wat leuks ervan gemaakt.
Het fleurde de boel gelijk op. Nou dat was het weer voor deze keer.
Houdoe