zondag 30 september 2012

staaltjes

Een tijdje geleden kocht ik wat rozen staaltjes. Zoals deze.
En ik kocht deze.
Het was even puzzelen om de rozen zo mooi mogelijk uit te laten komen en om de staaltjes zo goed mogelijk te gebruiken. Ben ik voor de octagon gegaan.
En dat ziet er dan zo uit.
Met nog vele andere staaltjes stof erbij kon ik de verleiding niet weerstaan om te beginnen. En dit staat er tot nu toe in elkaar. Ziet er een beetje vreemd uit van vorm maar ik ben hem aan het recht trekken.
Het is leuk om te doen en ik wordt helemaal vrolijk van de kleurtjes. Dan blijft de zomer toch nog wat langer duren.
Ook vandaag heerlijk genoten op mijn fietsje. Heb ik volgens mij nog niet verteld. Ik heb een nieuwe fiets en wel deze.
In mijn jonge jaren had ik er ook 1, en nu fietste ik wel eens op de MTB fiets van manlief. Totdat ik toch wel graag wat meer wilde gaan fietsen en we besloten om de knoop door te hakken en er 1 voor mezelf aan te schaffen. En net als zo'n dag als vandaag is het genieten op mijn fietsie.
Hopelijk is het morgen ook goed weer, kan ik nog een rondje maken.
Groetjes en Houdoe.
zaterdag 22 september 2012

druk maandje

Het is weer even geleden dat ik wat heb geblogd. Ja, bij mij op het werk was het ernstig druk en dan ben ik blij dat ik 's avonds op mijn bankje kan liggen. En dan niet te vergeten de verbouwing. Eens kijken. Een nieuwe vloer in de bijkeuken, een nieuwe vloer in de hal en een nieuwe keuken tel daarbij een 32urige werkweek en dan heb je mij gevloerd. Er was echter 1 voordeel poetsen had geen zin.
Ik ben dus afgelopen week weer begonnen met wat te prullen en zie hier het resultaat.
 Ik ben weer met een kerstquilt begonnen een beetje zoals Dorry's Yoyo's. Dat vond ik een heel leuk patroon. Kerststof genoeg dus dacht ik dat ga ik maar eens proberen. De hexagonnen zitten nog niet aan elkaar. Gewoon even kijken hoe het eruit ziet.
 Ook nog even de tuin in gedoken en een kransje gemaakt van mijn favoriete bloemen.
 En een begin gemaakt met mijn staaltjes van de rozen. Hier heb ik er al een aantal van aan elkaar staan. Ik vind het heerlijke om met deze romantische stofjes te werken.
 En ik ben begonnen om mijn vingerhoedje door te pitten, ook weer leuk om te doen.
O ja, bijna vergeten, ik ben ook nog naar de Dear Jane Bee geweest. Dan maak ik tenminste weer een blokje af. Ik ben vergeten of ik de laatste rij heb laten zien. Laat hem nog wel even zien.
De onderste heb ik er als laatste aangezet. Ik ben weer met veel teveel bezig maar wat moet je anders met je vrije tijd doen.
Groetjes en Houdoezaterdag 1 september 2012

veel te veel


Vandaag voor de eerste keer naar Quilt it & Dotty geweest. Naar de open dag. En daar hing een prachtige quilt. Ik heb gevraagd of ik een foto mocht maken. Geen probleem.


Het wordt een BOM quilt.  Ik ben er helemaal weg van. Ik heb me niet opgegeven. Heb al teveel liggen maar ik krijg hem ook niet uit mijn hoofd.
Wat heeft ze een gezellig huis en wat een gastvrij ontvangst.
Ik heb ook nog wat blogsters ontmoet. En ik ben helemaal weg van de huisjes quilts van Merian van http://merian-therosecottage.blogspot.nl/
Ik heb hem in het echt gezien werkelijk schitterend. En ik heb Anita ontmoet van deze blog
http://www.vlijtige-handjes.nl/ Zo leuk om al die mensen in het echt te ontmoeten. Ik ben natuurlijk niet weggegaan met lege handen. Feitelijk zat mijn tasje vol.

Weer een patroon. Ja, hoor. Ik stond al buiten en ben teruggegaan voor het patroon van de baskets & stars. En nu stop ik met kopen en wordt het tijd dat ik wat ga maken of eigenlijk iets afmaken. Ik heb van alles liggen gesorteerd in zakken. Ik ga niet vertellen hoeveel ik nog wil maken. Dat zien jullie vanzelf wel. Hier zit in ieder geval weer een rand aan.
Ik ga nog even de andere blogs lezen.
Houdoe en voor straks welterusten.
 Willie