donderdag 12 april 2012

pemberley

Ik heb weer een rand klaar. Kijk maar. Helaas is hij nog steeds te klein, dat wist ik al. Ja, ik heb namelijk bedacht dat hij op bed wel mooi zou staan, maar mijn bed is 2x2 meter. Dus nu ga ik er zelf nog wat randen bij doen, in dezelfde stijl. Hopelijk blijft hij dan even mooi.
Ik hou jullie op de hoogte.
Houdoe.

zondag 8 april 2012

ik kon het niet laten

De laatste weken quilt ik erg weinig. De rede, ik werk erg veel. Als je net als ik in de zorg werkt, werk je vaak erg onregelmatig en met zon - en feestdagen is het altijd kiezen. Werk ik met Pasen of met Pinksteren. Pasen dus. En dan nog thuis het een en ander doen. En dan staat het quilten op een laag pitje. Dus dacht ik van het weekend, ik ga eens kijken voor een rand aan mijn Pemberley quilt.
En dat had ik nu eigenlijk niet moeten doen.
Dit wordt de rand.
Niks mis mee zul je denken, nee dat klopt.
En toen zag ik dit.
Leuk toch. Ja, dat vond ik ook. Maar daar hoort ook deze bij.
Ik kon de stof niet laten liggen. Hij /zij riep me, neem me mee, neem me mee. En dat heb ik toen maar gedaan.
Vandaag mijn lapjeskast op zijn kop gezet en lapjes erbij gezocht. Nu maar hopen dat ik de verleiding nog even kan weerstaan zodat eerst de Pemberley top afgemaakt wordt. In de quiltwinkel hadden ze alle patronen van Jeanneke. Zij had pas een workshop gegeven. Het patroon ziet er echt heel mooi uit, met duidelijke uitleg, duidelijke mallen en foto's. Maar ik probeer nog even op mijn kiezen te bijten..Jullie zullen wel zien of het lukt.
Groetjes en Houdoe.

zondag 1 april 2012

bloemschikken

Van de week weer een fleurig stuk gemaakt. Een beetje in de paasstijl.
Hier en daar een eitje maar geen gele bloemen, roze is meer mijn kleur. En is altijd leuk om de kleuren uit te zoeken die het beste bij je passen, zo krijgt iedereen zijn eigen stuk. We brengen daarom ook altijd onze eigen bloemen en pot mee. Wel krijgen we door wat het beste geschikt is voor de schikking en daar kunnen we dan zelf een keuze uit maken.
We hebben weer veel gelachen en lekker koffie met gebak gegeten. Voor de volgende keer had onze lerares zich al weer een heel leuk voorbeeld gemaakt eigenlijk twee voorbeelden.

We vonden ze allebei zo leuk dat we ze beiden nog gaan maken voor de zomervakantie begint.
Groetjes  en Houdoe