dinsdag 28 februari 2012

verjaardag

Jawel, vandaag ben ik jarig. Manlief had vrij genomen en we zijn nog onverwachts naar een leuke quiltwinkel geweest en ja ik kon me niet bedwingen.
Vanmorgen verwend door de kinderen. Ik kreeg een CD met muziek van Adel, die ik erg mooi vind. En nog wat andere cadeautjes.
Het vogelhuisje op hoge voet vindt ik erg leuk dan ik lekker naar de vogeltjes kijken. Beide moeders zijn nog op de koffie geweest en van hen kreeg ik een financiële bijdrage en die bijdrage die heb ik alweer zo'n
beetje opgemaakt aan ja, dat kun je wel raden.

Ik ben met manlief naar   Zwijndrecht geweest en heb daar wat leuke dingen gekocht. Het boek had ik vorige keer al gezien en toen was ik er al weg van. Het huisje om kleine quiltjes in te hangen kon ik ook niet weerstaan. Bij de stofjes moest ik me even inhouden ze hadden zulke mooie bloemenstofjes heb echt op mijn kiezen moeten bijten.
 Het huisje ga ik crème schilderen  zodat ik er fleurige  quiltjes in kan hangen. En het stofje op de onderste foto wat moet ik daar nu nog van zeggen. Het boek vind ik zo mooi. Er staan heel veel sterren quiltjes in met veel bloemenstofjes. En bij thuiskomst lagen er nog meer cadeautjes te wachten. Ook die zal ik laten zien. Ze hebben ook wel met quilten te maken.


De koektrommel heb ik van de jongste gekregen.
De motiefjes lijken op een patchworkdeken.
En dan sluit ik nog af met een fleurig bosje.
Te bedenken dat ik al jaren geleden gestopt ben met het vieren van mijn verjaardag en dan nog zo verwend worden is wel heel leuk. En dan vergeet ik nog te vertellen dat ik toegezongen ben door de telefoon door een ploeg collega's die vandaag moesten werken. Wat heb ik toch lieve collega's.  Dat was het voor vandaag. Straks nog aan het progessgebak en een lekker bakske koffie.
Groetjes en Houdoe.

zondag 19 februari 2012

fleurig

Afgelopen week weer naar bloemschikken geweest. Zie hier het resultaat. Traliewerk met daartussen
Gerbera's. Het was de bedoeling dat er tulpen tussen kwamen maar de Gerbera's hadden zo'n vrolijke kleur dat ik ze niet kon weerstaan. En daartussen naast narcissen en nu zag ik net dat ook die beginnen te bloeien.
Er konden ook nog serpentines tussen gehangen worden het is tenslotte carnaval bij ons maar de tijd dat ik 4 dagen carnaval vierde ligt al weer even achter me.
En om maar even met vrolijke kleuren door te gaan. Hier het volgende. Ik ben verder gegaan met Hexx Gonnie.Ik laat wel even zien wat ik heb gedaan de laatste dagen. Ze heeft een gezichtje gekregen. En ook heb ik
de hexagonnen voor haar jurk aan elkaar gezet. Ik heb nu twee panden en hoop die komende week nog aan elkaar te kunnen zetten. Komt er misschien toch nog wat af uit de voorraad. Zou dat even mooi zijn. Ik ben alleen voorzichtig, doe geen toezeggingen want ik ken mezelf al een beetje.
Dat mag ook wel na bijna 47 jaar.
Groetjes en Houdoe.


dinsdag 14 februari 2012

cupcakes

Vorige keer had ik jullie nog wat foto's willen laten zien van mijn cupcakes maar kon ze natuurlijk nergens vinden. Nu ik heb ze gevonden en hier zijn ze.Nu alleen nog door quilten en dan kan hij in de keuken opgehangen worden. En dan wil ik ook even wat laten zien. Ik heb niets met Valentijn, doe er niet aan mee maar heb vorige week wel iets heel liefs gekregen van mijn beste vriendin.
Ik had schaatsen die te klein waren en heb die aan haar gegeven voor haar kinderen. En toen kreeg ik dit. Ze zijn eigenlijk te mooi om op te eten. Maar vanavond bij een lekker bakje koffie gaan we er van genieten. Er zit er 1 bij met een gezichtje, die vind ik het grappigst. Misschien kun je hem hier goed zien.
Hij zit links onderin.
O ja, en dan nog even wat van mijn Pemberley laten zien. De randen zijn echt te kort kijk maar. Iemand anders vertelde hetzelfde probleem te hebben zij heeft de driehoeken verlengd. Ik denk dat ik dat ook maar ga doen ik zou het anders niet weten. Iemand misschien een idee.


 En dan nog een vraagje wie kan mij vertellen hoe ik een fotocollage kan maken. Ik vind ze namelijk erg leuk maar heb nog niet kunnen ontdekken hoe dit moet. Alvast bedankt.
Groetjes en Houdoe.

zaterdag 11 februari 2012

nog meer voorraad

Ja, ik ben nog niet klaar met biechten. Heb trouwens heel de morgen op de schaats gestaan/gereden. Gewoon genieten. Samen met mijn zwager want hij mag ook graag schaatsen. Bij ons in de buurt is een mooi natuurgebied met veel water en daar kun je heerlijk schaatsen. En vanmiddag weer lekker prullen. Al werd ik erg een beetje sacherijnig van. Er moest een hele rand van mijn cupcakes af. De driehoekjes zaten alle kanten op behalve de goede. Die heb ik volgens mij ook nog niet laten zien. Kan er ook even geen foto van vinden.
Maar van deze voorraad heb ik wel foto's.
Hexagonnie van Eusjewel ligt ook te wachten om te worden afgemaakt.

 En weer zo'n gevuld doosje van de Xenos.
Eigenlijk zijn het vakantiedoosjes. Elke vakantie neem ik wat mee om te maken maar dat is telkens wat nieuws en het moet ook eenvoudig zijn en niet teveel plaats innemen in de caravan. Toen ik deze zag begon het weer wel te kriebelen.
Als ik hem zie liggen met dat zachte blauw en roze, houd ik dit doosje maar even uit de kast.

En dan heb ik uit dit boek nog wat dingetjes geprobeerd. Ben ook nog op zoek naar dat andere boek met de Hexagonnen. Misschien beter van niet heb tenslotte al genoeg te doen.
Meer laat ik niet zien. Waarschijnlijk bij de volgende biecht weer.
Houdoe.

woensdag 8 februari 2012

Allemaal toppen

Nee, ik ben niet aan het zweven boven de boomtoppen. Vorige week heb ik wat doosjes laten zien. Nu laat ik wat toppen zien. Ze zitten in elkaar en dat was het. De rest moet nog.

Dit is 1 van de quilts die ik helemaal met de hand in elkaar heb gezet. Een patroon uit de Ariadne. Ik was helemaal verliefd op de stofjes. Ben begonnen met hem door te quilten, toen alles weer uit elkaar gehaald en dat was het dan. Nu ligt hij in een mand te wachten op, ja op mij waarschijnlijk.

De volgende quilt is een blok van de SBS. De quiltwinkel waar ik regelmatig kom had zulke mooie stalen stof, die kon ik niet laten liggen. Ik ben ook helemaal weg van de blended quilts. Dus deze gemaakt. Alleen nog door pitten.En dan nog een mini kerstboom. Een logcabin uit een boek van  de
                                                       bieb. Maar ook deze is nog niet af.
Weer ontbreekt de achterkant en het door pitten. Misschien voor de volgende kerst. Maar daar heb ik deze ook nog voor liggen. Die aan de rechter kant dan. Helemaal verliefd op de stoffen en dan vooral de randstof. Die zie je in de grootste bomen. Deze zelf gemaakt en getekend en met de naaimachine in elkaar gezet. En ook die ligt op de stapel, ik zal maar zeggen "de doorpit stapel". Zou het ooit nog goed komen.
Ik weet het antwoord niet. Ben ook veel te moe om me daar druk over te maken. Veel gewerkt en op de schaats gestaan en dan slaap je al snel bijvoorbeeld in de bank en quilten ,tja dat lukt dan even niet meer zo goed. Ook van de week geen sopdoek aangeraakt. Het gaat weer wel een keer dooien of misschien morgen dan heb ik hulp en dat werkt toch een stuk makkelijker. Hoezo verwend.
Dat was het weer voor vandaag. Groetjes en Houdoe.

zondag 5 februari 2012

Bloemetje

Ook ik doe nog even mee vandaag. Heb van de week al wat laten zien. Maar hier zijn ook nog een paar hele makkelijke blokjes. Ik  had ze al geknipt klaarliggen. En nu zijn ze ook nog klaar.
Vandaag ben ik met wat anders bezig geweest. Ook een hobby van mij maar eentje die ik alleen maar in de winter kan doen.  En dit is mijn materiaal. Samen met de jongste weer op het ijs gestaan. Beide zonen vinden het hartstikke leuk om te schaatsen en kunnen het ook allebei. De oudste had alleen nieuwe schaatsen nodig hij heeft nu maat 48 en dan is 43 toch echt te klein. Ja, die leeft echt op grote voet. Morgen ga ik met een schaatsvriendin hier schaatsen.
En als het meezit gaan we van de week nog wat vaker. Heerlijk. Moet wel lachen om al die mensen die het alleen maar koud vinden. Gisteren met als die bevroren mist op de takken wat kan ik daar van genieten.

vrijdag 3 februari 2012

verdorie

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie leuke reacties op het vorige stukje. Er zijn al een aantal quiltcollega's die wel wat over willen nemen. Dat is erg lief alleen kan ik geen afstand doen. Als ik ze zo allemaal weer zie wil ik toch weer met ze verder. En dan heb ik nog niet alles laten zien.

Ik heb nu een eerste rij  van de laatste rij van de Pemberley af. En dat was verdorie. Hij is te kort. Ik heb hem eraan gezet maar hij trekt verschrikkelijk, dus die moet er weer af. Balen. Ik heb wel begrepen dat ik niet de enige ben met dat probleem. Nu is het geen weer om naar buiten te gaan dus ga ik maar eens starten.

Iedereen die nog naar buiten moet kijk goed uit.
Houdoe.

donderdag 2 februari 2012

keer op keer verliefd

Ja, elke keer weer val ik voor iets nieuws. Wordt ik weer op slag verliefd en dan heb ik het over een quiltpatroon en regelmatig op een stofje wat ik echt heeeeeeeeeeeel hard nodig heb. Die patronen daar ga ik mee aan de slag en............ dan toch weer niet. Het resultaat is  dit.
Het dronkenmanspad. Gezien bij Supergoof. Helemaal verkocht was ik. Patroon opgezocht, ingekleurd van allerlei stoffen bij elkaar gezocht, mallen gemaakt en gesneden. En weer 1 klaar. Nu ligt hij in mijn kast te wachten en te wachten en te wachten.

En hier nog 1.
Gezien op het internet bij, als ik het goed heb Klazien Hoozemans. Bleek hij ook nog in de Quiltersnieuws te staan. Contact opgenomen en ja ik kreeg de ingekleurde tekening toegestuurd. Geweldig. En weer hetzelfde verhaal als boven. Kerststoffen had ik genoeg dus volgend project gestart. Lang leve de Xenos. Zulke handige doosjes en alles past erin. Maar zoals jullie kunnen zien hij zit nog steeds in een doosje in dezelfde kast als de vorige quilt in wording.
En toen.
Helemaal verliefd was ik op deze serie stoffen. Bij de stoffenclub zat een patroon en ja hoor ik weer voor de bijl. Volgend doosje gevuld.En van deze kon ik niet slapen. Jullie allen bekend als de 'Phebe'. Ik kon het niet laten gelijk besteld bij Petra Prins. Tot mijn grote spijt is appliqueren niet zo mijn ding. Dus jullie weten vast wel waar zij nu ligt. juist, in  de kast.

 En dit is nog niet alles. Er liggen er nog meer. En nu ik de stoute schoenen heb aangetrokken en alles op de foto heb gezet. Denk ik waarom maak ik ze niet af. Ik vind ze namelijk nog steeds mooi.    
Maar dan wordt ik weer verliefd en maak ik plannen en begin ik weer aan iets nieuws. 
Weer een doosje. En dan heb ik nog niet alles laten zien. Ik weet ook niet of ik dat nog wel durf.
Groetjes en Houdoe