dinsdag 8 november 2011

Hartje

Eindelijk, eindelijk. Weer een affootje. Geen quilt maar een borduurwerkje.
 Ik was al heel lang op zoek naar een kapstokje voor in de keuken. En nu de nieuwe gordijnen er hangen moest het er maar eens van komen. En ik heb wat gevonden. Daar staat nu het hartje in. Ik heb het doosje heel lang geleden gekocht en er zitten volgens mij 6 hartjes in of waren het er nu 8. Het is van DMC. Ik heb er verloopgaren voor gebruikt dan hoefde ik niet telkens te kijken welke kleur ik moest gebruiken maar kon gewoon lekker doorwerken. Ik heb het vastgeniet op een schilderspaneeltje en klaar.En nu staat mijn hartje in de kapstok gezellig in de keuken.
Groetjes en Houdoe.

zaterdag 5 november 2011

Dear Jane/Bloemetje

Vandaag mag ik weer wat van mijn bloemetjes laten zien. De update. Wat heb ik gedaan. Nou eens even kijken ik heb drie rijen aan elkaar gezet.
En ik heb nog wat blokjes in elkaar gezet. Ik miste net het laatste blokje van de volgende rij. Dat lukt misschien volgende keer. Alhoewel ik de laatste tijd niet zoveel heb gedaan.
Hier nog een paar foto's. Hopelijk zijn deze wat duidelijker.

Groetjes en Houdoe.

vrijdag 4 november 2011

laatste cursusdag

Was ik toch bijna helemaal vergeten te vertellen dat ik nog een laatste cursusdag "quilten met de machine"heb gedaan. Het was weer erg leerzaam. We hebben zelfs Sashiko met de naaimachine gedaan.
 Ik vind het allemaal nog niet meevallen. Al heb ik er wel veel van geleerd met dank aan Margariet.
Ik heb nog wat schildershandschoenen aangeschaft om de stof goed te kunnen vasthouden en schuiven.
Wat ik nog het vreemdste vond is dat je je quilt niet moet draaien maar van boven naar beneden en van links naar rechts moet bewegen, behalve dan weer bij Sashiko.

Vooral dat meanderen valt nog niet mee. Veel oefenen en oefenen en oefenen en................
Groetjes en Houdoe