zondag 30 oktober 2011

Weinig gedaan

Ja, waar zal ik eens beginnen. Mijn weekje vakantie zit er bijna op. Afgelopen week niet zoveel quilterigs gedaan. Heb de laatste cursusochtend gehad voor het quilten met de naaimachine. En ik ben ook nog naar Ahoy geweest. Naar de handwerkbeurs.
En natuurlijk heb ik wat gekocht. Bij Bobbin.
Wat lapjes stof, garen en ik ben niet bezweken voor Hooked maar dat was erg moeilijk want die hadden me toch leuke tassen. Ik heb ook nog een patroon en stofjes gekocht.
Ik ben erg streng geweest voor mezelf want er lagen nog geweldige borduurboeken en borduurpatronen maar ik heb ze niet meegenomen. Soms moet een mens streng zijn voor zichzelf en verstandig, erg moeilijk voor mij, maar het is me dan toch gelukt.
Afgelopen week ook nog heerlijk naar het bos geweest. Ik houd wel van al die herfstkleuren.Dat was het voor vandaag. Vanmiddag nog maar even genieten van een boswandeling en morgen weer aan het werk.
 Ben wel benieuwd wat er de afgelopen week is gebeurd. Groetjes en Houdoe

donderdag 6 oktober 2011

een AFFO

Ja, hij/zij is klaar. Ben er een behoorlijke tijd aan bezig geweest. Ik zag haar voor het eerst op de beurs in de oude Van Nelle fabriek 2  of misschien wel 3 jaar geleden. Mijn buurvrouw en ik waren hier naar toe gegaan om eens lekker te quiltshoppen. Toen ik het voorbeeld zag hangen bij de stitch cottage en verkocht was ik.
Rode stofjes had ik genoeg en het patroon kwam ik tegen in een oude patchwork, deze aangepast en voila ik kon beginnen. Maar omdat er zoveel verleidingen zijn bleef zij liggen wachten en wachten totdat de man des huizes vond dat eindelijk die quilt voor de gang maar eens afgemaakt moest worden. En nu hangt zij in de hal.


Ik zou bijna met mijn stoel in de hal gaan zitten, kopje koffie erbij en lekker genieten. Ze fleurt heel de hal op.
Groetjes en Houdoe.

woensdag 5 oktober 2011

Dear Jane

Volgens Nelleke is er vandaag een update van de Dear Jane. En vond ze dat ik daar ook maar aan mee moest doen. Nu ga ik niet zo snel als Nelleke maar vond het wel een goed idee een flinke stok achter de deur zegt maar gerust boom achter de deur.
Dus hier de foto's.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen. Ik had er al een aantal klaar liggen Was ik even vergeten. Het lijkt of ik erg hard heb gewerkt. Heb ik natuurlijk ook gedaan. Ik heb er weer een stuk of 10 voorbereid zodat ik lekker voor de tv. kan prullen. Ook moet ik de lange sashings eraan gaan zetten. Ben wel benieuwd want ik heb alleen lange rijen, wordt vervolgt.
Ook heb ik zo'n handig ding om te appliqeren. Weet bij god niet hoe het heet. Zal hem/haar even laten zien.
Nu krijg ik temninste wat strakkere lijnen en vouwt de stof als vanzelf naar binnen.
Nou ja, bijna dan. Heb ik bij quiltende Wilma gekocht. Op naar de volgende update. Nu moet ik wel blokjes gaan maken want alles wat ik heb gemaakt staat al op de weblog.
Tot volgende keer Houdoe.

zondag 2 oktober 2011

Japan

Vergeet ik nog het leukste te laten zien. En dat is dit.
De dochter van mijn oudste zus is terug na 4 weken Japan. En bracht dit als souvenier voor mij mee.
Ik heb het misschien al wel 10 doorgebladerd. Wat ik zo leuk vindt is dat de achterkant de voorkant is. Lekker duidelijk he.
Ik was helemaal weg van een aantal patronen die erin staan.
Zie hier.


Er staan nog een paar mooie in. Lekker genieten dus.

meanderen

Afgelopen woensdag ben ik gestart met een cursus quilten met de naaimachine. Ik heb sinds 2 jaar een nieuwe maar quilten met de naaimachine lukte niet zo geweldig. Het was erg leuk om te doen. Mijn schouders vonden het iets minder. Maar goed komen misschien die andere tops ook nog eens af.Nee, de tops zijn wel af maar het doorpitten laat wat langer op zich wachten. Hier is mijn eerste lesresultaat.